**کلیه حقوق مادی و معنوی این طرح متعلق به شرکت لیوایجاد درخشان میباشد**
این درایور LED بنابه شفارش شرکت لیوایجاد درخشان ( LED IRAN )جهت تغذیه پروژکتور ۷۰ وات این شرکت طراحی و ساخته شده است. از ویژگیهای منحصر بفرد این درایور استفاده از توپولوژی Single-Stage Single-Switch است که باعث حذف خازن بالک ورودی و کاهش بلوکهای قدرت و المانهای الکتریکی شده که این ویژگی باعث افزایش طول عمر درایورهای LED میشود. مشخصات فنی این درایور به شرح زیر میباشد:
- ولتاژ ورودی ۱۱۰ الی ۲۴۰ ولت AC
- فرکانس ورودی ۴۷ الی ۶۰ هرتز
- جریان ورودی ۰٫۷ الی ۱٫۴ آمپر ( در بار کامل ۱۰۰ وات )
- راندمان درایور > %89
- پاورفکتور درایور > %96
- قابلیت تنظیم ولتاژ خروجی بین ۲۷ الی ۳۴ ولت
- قابلیت تنظیم جریان خروجی بین ۲ الی ۳٫۲ آمپر
- Over Voltage Protection – OVP
- Over Current Protection – OCP
- Over Temperature Protection – OTP
- Short Circuit Protection – SCP
در تصاویر زیر مراحل تکمیل و بهینه شده این درایور را به همراه بورد نهایی میتوانید مشاهده کنید.
نمونه بهینه شده ی این درایور را در این لینک مشاهده کنید
سلام
وقت بخیر
من طرح کاملی از درایور LED با توان بالای 40W نیاز دارم. برای دو سری 96 تایی از LED ها که یا به صورت سری ویا بصورت موازی قرار بگیرند. آرایش 96 تایی LED ها به این صورت است که 16 تا LED بصورت موازی قرار گرفتند و با 16 LED دیگر سری شده اند. تعداد این LED های سری 6 تاست که در مجموع 6 سری می شوند. دو سری از این LED های 96 تایی را باید سری یا موازی (بسته به درایور) کنم. LED مورد استفاده هم SMD LED 4014است که 3 تا 3.5 ولت و 60 تا 90 میلی آمپر می باشد. در نتیجه در صورت سری کردن دو سری 96 تایی، درایور 40V/1A و در صورت موازی کردن دو سری 96 تایی، درایور 20V/2A مورد نیاز است.امکان خرید از طرح LED درایورهای شما وجود دارد؟
با سلام و تشکر
دوست عزیز از لحاظ ولتاژ و جریان هیچ مشکلی وجود نداره. تو هر رنجی که شما دوست داشته باشید میتونیم براتون درایور با کیفیت بالا طراحی کنیم. فقط شما کافیه رنج ولتاژ و جریان مد نظرتون رو بگید تا ما سیستم خودمون رو بهینه سازی کنیم. درضمن این درایوری که در بالا مشاهده میکنید امتیازش برای یه شرکت دیگست و نمیتونیم این سیستم رو براتون بفروشیم ولی اگه به لینک زیر مراجعه کنید از لحاظ کارایی و تحلیلهای الکترونیکی خیلی خیلی بهینه طراحی شده و آیسی که توش استفاده کردم از نسل جدید آیسیهای پاورفکتور شرکت ST هست .
https://saeidjabbari.com/17LUZ
موفق باشید 🙂
سلام
ایا این درایور رو میشه واسه 9 تا ال ای دی 10 وات که بصورت سه تایی موازی و بصورت سه دسته سری شوند استفاده کرد
دراین صورت راندمان چقدر خواهد بود
ممنون
با سلام و تشکر
اگه ولتاژ LEDها 10 ولت و جریانشون یک آمپر باشه در مجموع میشه 30 ولت 3 آمپر که این درایور برای کار شما کاملا پاسخگو خواهد بود. در مورد راندمان مدار باید عرض کنم که این درایور حداقل 86 و حداکثر 90 درصد راندمانش هست. ولی یه موردی هست که بعضی از دوستان به اون توجه نمیکنند و اونم اینکه برای تست راندمان ولتاژ ورودی ( ولتاژ AC ) و جریان ورودی ( جریان AC ) رو اندازه میگیرن و حاصل ضرب این دو پارامتر رو میگن توان مصرفی مدار یا پروژکتور و یا هر چیزه دیگه! که این روش اندازه گیری کاملا اشتباه است! چرا؟! چون توان اندازه گیری شما توان حقیقی نیست بلکه توان ظاهری درایور میباشد که توان ظاهری مجموع توان حقیقی و توان موهومی میباشد. ساده ترین مثالی که میشه زد و شما هم میتونید تستش کنید اینکه یه باری داریم که داره 70 وات مصرف میکنه اگه فرض رو بر این بگیریم که راندمان ما 90 درصد باشه باید توان ورودی ما بشه ( 70 تقسیم بر 0/9 میشه 77/77 وات ) 77/77 وات پس انتظار داریم که این توان رو از ورودی ببینیم ولی وقتی اندازه میگیریم در کمال تعجب میبینیم که از ورودی تقریبا 155 وات مصرفمون هست!!!! دلیل این افزایش توان بر میگرده به توان موهومی که این توان بخاطر اختلاف فاز ولتاژ و جریان ورودی و دلیل این اختلاف فاز ترانس منبع تغذیه سوئیچینگ میباشد. حالا اگه بتونیم توان موهومی رو به حداقل برسونیم ( مثلا 95 درصد توان موهومی رو کاهش بدیم ) در این حالت توان مصرفی به توان ورودی نزدیکتر خواهد شد که در اصطلاح علمی میگن این سیستم دارای اصلاح کننده ضریب توان یا همون سیستم پاورفکتور ( PFC ) هست.
موفق باشید 🙂