درایورهای LED

درایور پروژکتور ۵۰ وات LED با پاورفکتور ۹۶ درصد

مهندس سعید جباری
نوشته شده توسط مهندس سعید جباری

این درایور LED بنابه شفارش یک شرکت دانش بنیان جهت تغذیه پروژکتور ۴۰ وات این شرکت طراحی و ساخته شده است. از ویژگیهای منحصر بفرد این درایور استفاده از توپولوژی Single-Stage Single-Switch است که باعث حذف خازن بالک ورودی و کاهش بلوکهای قدرت و المانهای الکتریکی شده که این ویژگی باعث افزایش طول عمر درایورهای LED میشود. مشخصات فنی این درایور به شرح زیر میباشد:

  1. ولتاژ ورودی ۱۱۰ الی ۲۴۰ ولت AC
  2. فرکانس ورودی ۴۷ الی ۶۰ هرتز
  3. جریان ورودی ۰٫۲ الی ۰٫۳۸ آمپر
  4. راندمان درایور > %89
  5. پاورفکتور درایور > %96
  6. قابلیت تنظیم ولتاژ خروجی بین ۲۴ الی ۳۰ ولت
  7. قابلیت تنظیم جریان خروجی بین ۱ الی ۱٫۶ آمپر
  8.  Over Voltage Protection – OVP
  9. Over Current Protection – OCP
  10. Over Temperature Protection – OTP

در شکلهای زیر میتوانید به ترتیب شکل موجهای جریان و ولتاژ ورودی در ولتاژ ۲۲۰ ولت و ۱۱۰ ولت را بهمراه تغییرات ولتاز و جریان خروجی در بین این دو بازه را مشاهده کنید.

درایور پروژکتور 50 وات LED با پاورفکتور 96 درصد

درایور پروژکتور ۵۰ وات LED با پاورفکتور ۹۶ درصد

HPF_40W_DRIVER_1

درایور پروژکتور ۵۰ وات LED با پاورفکتور ۹۶ درصد

Input Voltage

درایور پروژکتور ۵۰ وات LED با پاورفکتور ۹۶ درصد

INPUT_VOLTAGE_CURRENT_WAVE

درایور پروژکتور ۵۰ وات LED با پاورفکتور ۹۶ درصد

OUTPUT_VOLTAGE_CURRENT

درایور پروژکتور ۵۰ وات LED با پاورفکتور ۹۶ درصد

3Wave_In_3Time

درایور پروژکتور ۵۰ وات LED با پاورفکتور ۹۶ درصد

درباره نویسنده

مهندس سعید جباری

مهندس سعید جباری

یه زمانی وقتی به بوردهای الکترونیکی نگاه میکردم با خودم میگفت که آیا میشه یه روزی منم یه همچین چیزایی رو بسازم! عاشق این بودم که پسر عموهام و پسرعمه هام کیس ویدیوهای قدیمی رو برای پاک کردن هد ویدیو باز کنن و من یه نگاهی بهشون بکنم!!! الان تو این مرحله از زندگیم با خودم میگم ای کاش اون موقع یه چیزه بیشتری از خدا میخواستم! این همه گفتم تا به اینجا برسم که باور کردن خود و ایمان داشتن به توانایی هامون در کنار توکل بر خدا همونی خواهد شد که تو بچگی، نوجوانی و جوانی بهش فکر کردیم و آرزوشو داشتیم، پس بیایید از امروز بزرگ فکر کنیم!

۷ نظر

  • سلام و عرض ادب
    جناب مهندس من نیاز به درایور 50 واتی برای RGB دارم که ورودی از میکرو به صورت PWM بگیره و خروجی برای ال ای دی کنترل جریان داشته باشه.
    آیا شما چنین مداری میشناسین یا بتونین لینک معرفی کنین.
    ممنون از مطالب مفید در سایتتون.

    • با سلام و تشکر بابت ارسال دیدگاه
      دوست عزیز، اگه شما میخواین برای RGB استفاده کنید پیشنهاد میکنم که از منابع تغذیه سوئیچینگ معمولی استفاده کنید نه از منابع جریان! درایورهای LED همگی جز منابع جریان به شمار میرن و برای کار شما مناسب نیستند. چون شما میتونید در بورد میکروکنترلری با پالس PWM جریان و یا به عبارت شدت نور LED رو کنترل کنید و به نظر من این بهترین و راحترین کاره. درضمن هزینه ها نیز پایین میاد چون قیمت سوئیچینگ معمولی نسبت به درایور در توان 50 وات شاید نصف باشه!!!
      درضمن باز هر سوالی بود در خدمتم.
      یا علی 🙂

  • با سلام مجدد
    آقای مهندس من می خوام محاسبات کلی رو در مورد هر توپولوژی بدونم.
    با تشکر

    • آقا نوید عزیز
      حقیقتش من نمیدونم شما چقدر از سوئیچینگ و توپولوژیها و نحوه ترانس پیچی و … اطلاع دارید. برای همین به شما کتاب Switching Power Supply Design, 3rd Ed نوشته Pressman فصل 7 رو پیشنهاد میکنم. این کتاب به عنوان یه مرجع خوب و مفید تو ضمینه ی سوئیچینگ برای من بوده، تنها مشکلش اینکه به انگیلیسی نوشته شده که در شروع کار یه خورده ممکن اذیت بشین ولی یه خورده که بگذره براتون لذتبخش خواهد بود.

  • با سلام و خسته نباشید!!!
    آقای مهندس من علاقه زیادی به بحث سویچینگ دارم و از شما درخواست دارم تا نسبت به نحوه سیم پیچی فریتها و محاسبات آنها بنده رو راهنایی کنید.
    با تشکر

    • با سلام و تشکر
      در مورد پیچیدن ترانس اول از همه باید توپولوژی مشخص بشه، بعده اون باید هسته ی سوئیچینگ بنابه توان خروجی باید انتخاب بشه، بعد میریم سراغ نسبت دورها و در آخر مقدار جریان RMS هر طرف رو پیدا میکنیم تا قطر سیمهای اولیه و ثانویه رو محاسبه کنیم. این روند کلیه طراحی ترانس بود که هر بخشش محاسبات خودش رو داره. حالا توپولوژی که شما استفاده میکنید چیه؟ ولتاژ و جریان خروجیتون چقدره؟